A 2002-ben alakult, idén 16 éves, 100 %-ban családi tulajdonú cég, az AXAMO Ruházati Kft. Kazár településen, a Váci Kötöttárugyár nagy múltra visszatekintő tevékenységét viszi tovább, ruházati termékeket gyárt.

A kezdetben néhány fős vállalkozás mára jól prosperáló, gazdaságilag stabil céggé nőtte ki magát,  jelenleg az alkalmazottak száma 144 fő, - ebből 23 fő a  tanulók létszáma.

Az AXAMO KFT. elsősorban külföldi piacra, magas minőségben női felsőruházatot gyárt, illetve „axamo” márkanevű sport- és szabadidő ruhákat készít minden korosztály számára.

A cég rendelkezik szabászattal, varrodai és hímző részleggel, továbbá 2013 óta gyakorlati képzőhely, oktató központ is az üzem. A női ruhakészítő tanulók – a duális képzésnek köszönhetően - a termelésbe való betekintésre, részvételre is lehetőséget kapnak. Szövő tanulók képzése is folyik a telephelyen, a szabászati maradékokból illetve gyapjú fonalból szőnyegek is készülnek.

2018. évtől irodai asszisztens és pénzügy-számvitel ügyintéző OKJ-s képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzése is megvalósul a cégnél.

Az AXAMO Kft. szerződést kötött az Óbudai Egyetemmel, a cég  a  felsőoktatásban gyakorlati képzőhely.

A családi vállalkozásunknál egy generációváltás van folyamatban, az alapító tulajdonosok szakmai tudásuk legjavát gyermeküknek, unokáiknak átadják, így az X, Y és Z generáció is jelen lesz a cég életében. Annak érdekében, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegyük a  céget, több szemszögből, is tudunk közelíteni a megoldandó feladatok felé. A pályaorientációhoz kapcsolódva részt veszünk a megyében és országosan is szakmai rendezvényeken, általában ezekre külön meghívást kapunk a Textilipari Műszaki Tudományos Egyesület, az Ipar Kamara és a VOSZ textil szekció tagjaként. A fiatalok elhelyezkedését célzó kiállításokon, fórumokon jelen vagyunk, eszközöket, termékeket bemutatva interaktív módon próbálunk közelíteni a digitalizációhoz szokott álláskeresők, érdeklődők felé. Cégünk nyitott a különféle képzésekben részt vevő diákok számára, továbbá dolgozunk saját felnőtt képzési programunkon is . Nyitottak vagyunk  tanuló csoportok üzemlátogatásaira is .

2005-től az akkreditáció megszerzését követően a középvállalkozás – jelenleg közel 30 fő -  megváltozott munkaképességű dolgozót is foglalkoztat.

A telephelyen (3127 Kazár, Ipar út 1. szám alatt ) MINTABOLT  üzemel hétfőtől szombatig, minden nap 7:00-14:30 óráig.

© Axamo Kft. 2018 - 3127 Kazár, Ipar út 1.